Clean Climbing

Catarare traditionala curata (cu protectii mobile)

Despre autor

Laurentiu Anghel, autorul blogului

Acum vreo 35 de ani, cand am inceput sa ma catar, exista un singur fel de catarare: un stil hibrid, in care predomina catararea artificiala, pe care din ignoranta il numeam “alpinism”.

Cu timpul, am inceput sa ma catar din ce in ce mai mult in noul stil “rotpunkt” care incepuse sa castige teren, iar la inceputul anilor ’90 am descoperit escalada sportiva, am echipat primele trasee de pe valea Pelesului din Sinaia si am inceput sa promovez noul stil, de care – la vremea aceea – eram cucerit complet.

Desi am continuat sa amenajez si sa urc trasee de escalada, in ultimii ani am revenit la catararea libera traditionala (cu protectii mobile) pe care o practic cu preponderenta si pe care incerc sa o popularizez in randurile cataratorilor romani prin cursurile de catarare cu protectii mobile pe care le organizez, prin manulalul de catarare traditionala pe care l-am publicat on-line si prin articolele pe care le scriu periodic in blogurile mele.

Aceste eforturi de promovare a catararii traditionale mi-au adus – cu sprijinul magazinului Climbing Shop din Bucuresti – o sponsorizare (cu echipament trad) din fartea faimoasei firme galeze DMM.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: