Cățărare tradițională (cu protecții mobile)

Zone de cățărare, premiere, echipament, stil si etică

Laurentiu Anghel, autorul blogului

Acum vreo 40 de ani, cand am inceput sa ma catar, exista un singur fel de catarare: un stil hibrid, in care predomina catararea artificiala, pe care din ignoranta il numeam „alpinism”.

Cu timpul, am inceput sa ma catar din ce in ce mai mult in noul stil „rotpunkt” care incepuse sa castige teren pe la sfarsitul anilor ’80, iar la inceputul anilor ’90 am descoperit escalada sportiva, am echipat primele trasee de pe valea Pelesului din Sinaia si am inceput sa promovez „noul stil”, de care – la vremea aceea – eram cucerit complet.

Desi am continuat sa amenajez si sa urc trasee de escalada in multe zone din Romania si din Bulgaria, in ultimii zece ani am revenit la catararea libera traditionala (cu protectii mobile) pe care o practic cu preponderenta, atat pe traseele existente din tara sau din alte parti ale lumii, cat si pe traseele din zonele „de trad” pe care le-am dezvoltat eu insumi.

De asemenea, incerc sa popularizez acest stil in randurile cataratorilor romani prin cursurile de catarare cu protectii mobile pe care le organizez, prin manualul de catarare traditionala pe care l-am publicat on-line si prin articolele pe care le scriu periodic in blogurile mele.

Prezinta-te si scrie un comentariu (anonimii nu sunt luati in considerare).

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s