Pe parcursul cățărării poți întâlni situații în care consecințele unei căderi ar putea fi destul de grave: un pasaj în care dacă ar ceda o asigurare te-ai putea accidenta prin căderea pe sol sau prin lovirea de un obstacol, o porțiune mai lungă fără posibilități de asigurare din care o cădere ar fi mai periculoasă etc.

Înaintea acestor pasaje (sau chiar și numai „de încurajare” înaintea porțiunilor în care o cădere este mai probabilă), dacă poziția îți permite, poți să construiești o mini-ancoră formată din două sau mai multe protecții legate împreună pe care să o folosești ca asigurare.

În exemplul din fotografie, cele două protecții – o nucă și un friend – sunt montate astfel încât să poată fi asigurate împreună, cu aceeași buclă. Dacă acest lucru nu este posibil, protecțiile pot fi egalizate cu un anou.

O soluție mai rapidă ar fi montarea a două protecții apropiate pe care să le asiguri cu câte una dintre semicorzi, iar dacă folosești o coardă simplă, să le asiguri pe amândouă cu bucle de lungime corespunzătoare în așa fel încât carabinierele pentru coardă să se afle cam la același nivel.

În acest fel, există mai multe șanse ca în cazul unei căderi, solicitările asupra protecțiilor să fie cât de cât distribuite între acestea sau ca în cazul cedării uneia dintre protecții, căderea să fie oprită de cea rămasă.

Publicitate