Toamna asta am tot mers la Veliko, de cele mai multe ori singur, la inceput in explorare, in cautarea unor noi linii de trad in sectorul H, apoi la munca, pentru curatarea liniilor si montarea de topuri. Din cand in cand, cand am reusit sa gasesc un coechipier, am mers si la catarare, hotarat sa transform noile „proiecte” in trasee de trad.

La sfarsitul lui septembrie am descoperit o noua linie la 10 m in dreapta traseului Hide & Seek, pe care am curatat-o de pamant, ierburi si pietrele desprinse si i-am montat un top, iar pe 14 octombrie am urcat noul traseu, care se numeste The Hidden Corner, are cam 6a si 25 m.

Fisura larga din dreapta diedrului parea sa fie o varianta foarte interesanta, motiv pentru care am curatat-o sumar si i-am montat un top , iar pe 25 noiembrie i-am facut prima ascensiune. Traseul se numeste The Direct Crack, are gradul 6a, masoara 25 m si are primele pasaje (intrarea si primul diedru) comune cu The Hidden Corner.

p1040741
Partea superioara a traseelor „The Hidden Corner” (stanga)
si „The Direct Crack” (fisura larga din dreapta)

De asemenea, am descoperit o noua linie intre traseele „American Beauty” si „Scorpion”, careia i-am montat un top cu doua ancore chimice si „i-am dat o perie”, iar pe 26 noiembrie i-am facut si premiera. Noul traseu (fotografia de mai jos) se numeste Hole in the Sky, are gradul 6a si incepe de pe un mare bolovan cazut la baza peretelui (motiv pentru care are doar 20 m…). Linia parcurge un diedru framantat si iese peste un tavan cu o fisura vizibila de jos, prin care se vede si lumina, de unde si numele traseului.

proiect-nou

Un alt proiect mai vechi pe care l-am transformat  in traseu pe 11 decembrie are intrarea comuna cu „American Beauty” (pana la prima protectie) apoi porneste in diagonala spre stanga, pana la o fisura pe care o urmeaza pana pe un prag, de unde porneste in diagonala spre dreapta pana intr-o nisa, de unde pleaca in diagonala spre stanga si sus pana la top. Banuiesc ca va este clar deja de ce traseul se numeste Diagon Alley (6a+, 30 m) 🙂

plan-abc

Pentru sezonul urmator mi-au mai ramas doar cele doua proiecte din stanga sectorului H, Plan A si Plan B, apoi trebuie sa-mi gasesc un nou loc de joaca… Noroc ca cele doua linii sunt destul de dificile si s-ar putea sa-mi ia ceva timp pana reusesc sa le urc 🙂

planb-web