Pe 18 – 19 august am fost din nou in Folea impreuna cu Vlad Isac si am terminat de curatat doua noi linii intre traseele Aquarius si Gemini: Capricorn, 6a si Aries, 6a+, ambele de 35 m, pentru care am montat un top comun cu doua spituri cu urechi cu inel Faders. Din pacate, n-am apucat sa le urc cap, pentru ca era prea mult praf pe prize dupa ce am
curatat iarba si pamantul din fisuri, dar dupa o ploaie-doua or sa fie
luna!

In prezent, in sectorul Zodiac sunt sapte trasee de trad cu nume de zodii 🙂 (fara sa socotesc traseul Scorpio, 6b/45 m, aflat pe peretele opus al cheilor…) cu grade cuprinse intre 5c si 6b si lungimi de 30-35 m (cu exceptia traseului Taurus, care are doar 25 m, pentru toate ascensiunile de trad din zona este necesara o coarda de 70 m!).

Tot aici am echipat si un traseu de escalada: Gecko, 6c/25 m. (Cine spune ca traseele de trad si de sport nu pot coexista ?!)

Ca protectii in traseele de trad, am folosit un set de nuci Wallnuts, unul de Offsets si unul de hex-uri Torque Nuts (toate de la DMM), cateva friend-uri medii-mari si foarte multe anouri prin clepsidrele foarte frecvente in acest perete.

Topo-ul sectorului Zodiac (august 2012)